Galleri Lien

Danmarks smukkest beliggende kunstcenter

Lars Nørgaard
1956 –

Lars Nørgaard (1956 – )
Født 1956 i Aalborg
Lars Nørgård er opvokset i Aalborg. Han er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i København, og herefter på Academy and Art College i San Francisco, USA. Han er både maler, grafiker og billedhugger.
Lars Nørgård arbejdede i 1977-80 i et fotorealistisk sprog. Ved studiet i USA 1980-81, blev dette maleri dog hurtigt udskiftet med et abstrakt ekspressivt udtryk, især inspireret af maleren Willem De Kooning. Paletten var nu “amerikaniseret”, i stærke, lysende farver.
Tilbage i Danmark stiftede Lars Nørgård bekendtskab med Erik A. Frandsen, medstifter af den eksperimenterende kunstskole “Værkstedet Værst”. Lars Nørgård blev en del af dette kunstnerfællesskab, og udviklede på et par år et figurativt sprog, et allegorisk maleri, med medlemmerne af VV, som modeller i scenerierne.
Efter 1986 arbejdede Lars Nørgård skiftevis i et abstrakt-ekspressivt udtryk, nu med brug af mere nordiske, tunge farvetoner, samt et stramt tegneserieagtigt, figurativt sprog. I 1998 stoppede Lars Nørgård denne penduleren, og samlede trådene til det maleri, der i dag er kendetegnende for kunstneren: en sammensmeltning af figur og rum, et billede blottet for færdige forklaringer og egentlige fix-punkter, et energisk udtryk med både abstrakte og surreelle elementer. De sureelle elementer hentes fra de mange, helt forenklede stregtegninger, Lars Nørgård´s sideløbende produktion.
Lars Nørgaard - Malerier
For køb af malerier, send os en mail med ønskede maleri.
Betaling kan ske via Mobilepay/swipp.
Efter overførsel sender vi maleriet.
For mere information kontakt os på +45 40 28 63 03 eller på info@middelboe.dk
  • Galleri Lien

Galleri Lien Slettestrandvej 82 9690 Fjerritslev
Copyright © 2015